27/3/17

Şili Festivalleri

Şili Festivalleri

Vina del Mar Müzik Festivali
Şubat ayının son haftasında düzenlenen bu festival, Vina del Mar adındaki Santiago’dan iki saat uzaklıkta bir kasabada gerçekleşir. Dünya çapında üne sahip olan bu müzik festivalinde pop ve geleneksel halk ezgilerinin türlü çeşitleri yerini almaktadır. Bu festival boyunca birçok müzik yarışması gerçekleşirken, uluslararası ünü olan sanatçılar kasabanın rengine renk katmaktadır.




Carnaval Andino Con la Fuerza del Sol
And Dağları’nın festivali olarak bilinen bu etkinlik oldukça etkileyici gösterilerle uluslararası üne sahip olan kültürel bir aktivitedir. Şubat ayında kuzey bölgelerde gerçekleşen bu festival, yerli ve Afrika kökenli gruplar ile Katolik toplumun yan yana gelerek heyecanla kutladığı bir aktivite olmuştur. Geleneksel dansların ve kostümlerin sokaklarda birbiriyle yarışırcasına sergilendiği bu festival, Şili’nin ulusal onuru olarak kabul edilir.

Fiestas Patrias
Ülkenin bağımsızlık gününde kutlanan Fiestas Patrias, 18 Eylül tarihini şenlendiren büyük karnaval ve farklı açık hava etkinlikleriyle Şili’yi birleştiren tarihi bir organizasyondur. Bu tarih boyunca evlerde geleneksel yemekler hazırlanır ve yerel içkiler tüketilerek gece boyunca dans edilir.

No hay comentarios.:

Publicar un comentario